De Wandelpraktijk

De Wandelpraktijk

Coaching, Leefstijl en Psychosociale Hulpverlening

Werkwijze

De slogan van de wandelpraktijk is ʻStilstaan door wandelenʼ. Dit is waar de praktijk zich op richt: Stilstaan bij jezelf. Op anderen heb je niet zoveel invloed. Door meer zicht te krijgen op jezelf, je kracht, je gedachtes, je emoties, je patronen, je keuzes etc. kan je kijken wat de dingen zijn waar je mogelijk iets aan kan en wil veranderen of wil accepteren. Vaak verandert hierdoor ook de interactie met je omgeving en krijg je weer meer zicht en grip op je probleem en/of levensvraag.

Vanaf het eerste moment wordt er gestart in de mooiste spreekkamer van Nederland; muren bestaan niet en het plafond verandert voortdurend....de natuur!

Het eerste doel is om al wandelend de concrete vraag of vragen helder te krijgen om daar vervolgens mee aan de slag te kunnen; lopend, stilstaand en gebruik makend van de elementen uit de natuur. De ervaring heeft geleerd dat deze manier ook bij psychosociale problematiek een goede basis legt voor het vervolgtraject.

Ton de Visser werkt vanuit rust, veiligheid, maar bovenal vanuit het respect voor de ander. Luisteren, doorvragen, de boodschap achter de woorden horen maar ook het vermogen om vanuit een breder perspectief naar een probleem/klacht/hulpvraag te kijken zijn kwaliteiten die deze coach/therapeut typeren. Met een groot scala aan (psychosociale)kennis en (natuur)mogelijkheden heeft hij menigeen al een helpende hand kunnen bieden. Naast zijn medische achtergrond heeft hij zich ook laten beïnvloeden door zijns- en mindfulness-theorieën waardoor hij het beste uit twee werelden heeft weten te combineren.


Coaching

Voor coaching wordt uitgegaan van 3 gesprekken van 2 a 2,5 uur in 3 tot 4 weken. Na deze periode kan iemand zijn traject laten bezinken en hier verder handen en voeten aan geven. Het advies is om na bijvoorbeeld 2 of 3 maanden een vervolgafspraak te plannen om te bespreken hoe het ervoor staat. Indien gewenst kan dit vaker herhaald worden.


Psychosociale hulpverlening

Voor psychosociale hulpverlening is er geen vaste structuur in frequentie en duur. Tijdens de eerste wandeling van ongeveer 2 uur (waarin niet de afstand belangrijk is en je ook bankjes tegenkomt!) brengt Ton de vraag en wensen in kaart en wordt er samen gekomen tot voorlopige afspraken.

Mogelijkheid tot ijsbad

Je lijf krijgt een enorme boost door het nemen van een ijsbad.

De Wandelpraktijk kan in het kader van Intermittent Living een 'koude-workshop' verzorgen, maar het is ook mogelijk om de wandelcoach-afspraak uit te breiden met een ijsbad. 

De Wandelpraktijk is sinds kort in het trotse bezit van een eigen stocktank waarin je languit kan liggen of met 2 personen in kan zitten.

In 2021 start De wandelpraktijk vanaf een nieuwe locatie in Breda

Ik kan nog steeds op verzoek coachen op meerdere plekken in Nederland. Maar vanaf 2021 is mijn vaste locatie het Mastbos en omgeving Breda.

Gediplomeerd Intermittent Living Coach

Intermittent Living gaat over hoe we een oeroude leefstijl kunnen toepassen in ons moderne jachtige leven zodat we ons toch comfortabel en fit voelen.

Voor meer informatie zie specialisatie Leefstijl & Intermittent Living

Gediplomeerd MBE Meditatietrainer

MBE Meditatie is gebaseerd op Mindfulness, de werking van de hersenen (brain) en emotionele intelligentie.
Voor meer informatie zie specialisatie Techniek & Ademhaling

Wandelcoaching voor Gemeente Rotterdam

In 2018 heb ik met veel plezier voor de Gemeente Rotterdam diverse Wandelcoachtrajecten verzorgd in het Kralingsebos.

Santiago de Compostela

In april en mei 2015 1250 km gewandeld van Bergerac, naar Santiago de Compostela en Finesterre. Veel nieuwe ervaringen in mijn rugzak die ik kan inzetten tijdens de wandelcoaching.