De Wandelpraktijk

De Wandelpraktijk

Coaching, Leefstijl en Psychosociale Hulpverlening

Ervaring

Ton de Visser, wandeltherapeut in Breda

Ton de Visser is een ervaren coach/therapeut met passie voor mensen, de natuur en het wandelen.

Na 35 jaar professionele ervaring in de psychosociale gezondheidszorg is hij ervan overtuigd, dat wandelend coachen en begeleiden in de natuur voor veel mensen met vragen en klachten een passende en mooie manier is om ‘even stil te staan' bij zichzelf om vervolgens in beweging te komen en weer alleen verder te kunnen. Onderzoek ondersteunt deze overtuiging daar het ondertussen bewezen is dat beweging en de natuur het herstel van lichaam en geest bevordert.

Tijdens het wandelen is er minder oogcontact en is er meer ruimte voor stiltes. Dit zorgt voor een lagere drempel om gevoelige en pijnlijke zaken te bespreken. Door symbolen en metaforen uit de natuur actief te gebruiken kom je snel tot de essentie.


Reactie van een deelnemer:

Ton is een integer mens, die inspireert en je uitdaagt. Iemand waarbij je je snel op je gemak voelt. Omdat ik veel verschillende dingen doe en hoge eisen stel aan mezelf, maar ook aan anderen, kom ik mezelf ook wel eens tegen, tijdens mijn werk. Ik houd van ruimte en natuur, dus Wandelcoaching helpt bij mij heel effectief bij het ordenen van gedachtes, terwijl ik fysiek kan lopen en om me heen kan kijken.
Ton begeleid dat op een heel subtiele manier: Wat begint als gewoon een stukje wandelen, eindigt in een inspirerende manier van kijken naar de natuur, die in veel opzichte metafoor blijkt voor je eigen gedachtes. Deze metaforen helpen je daarna zelf, al wandelend, te blijven nadenken en ordenen

Raoul Postel, docent, mediavormgever en ondernemer

Mogelijkheid tot ijsbad

Je lijf krijgt een enorme boost door het nemen van een ijsbad.

De Wandelpraktijk kan in het kader van Intermittent Living een 'koude-workshop' verzorgen, maar het is ook mogelijk om de wandelcoach-afspraak uit te breiden met een ijsbad. 

De Wandelpraktijk is sinds kort in het trotse bezit van een eigen stocktank waarin je languit kan liggen of met 2 personen in kan zitten.

In 2021 start De wandelpraktijk vanaf een nieuwe locatie in Breda

Ik kan nog steeds op verzoek coachen op meerdere plekken in Nederland. Maar vanaf 2021 is mijn vaste locatie het Mastbos en omgeving Breda.

Gediplomeerd Intermittent Living Coach

Intermittent Living gaat over hoe we een oeroude leefstijl kunnen toepassen in ons moderne jachtige leven zodat we ons toch comfortabel en fit voelen.

Voor meer informatie zie specialisatie Leefstijl & Intermittent Living

Gediplomeerd MBE Meditatietrainer

MBE Meditatie is gebaseerd op Mindfulness, de werking van de hersenen (brain) en emotionele intelligentie.
Voor meer informatie zie specialisatie Techniek & Ademhaling

Wandelcoaching voor Gemeente Rotterdam

In 2018 heb ik met veel plezier voor de Gemeente Rotterdam diverse Wandelcoachtrajecten verzorgd in het Kralingsebos.

Santiago de Compostela

In april en mei 2015 1250 km gewandeld van Bergerac, naar Santiago de Compostela en Finesterre. Veel nieuwe ervaringen in mijn rugzak die ik kan inzetten tijdens de wandelcoaching.